Velkommen til heimplassen min

Midnattsol i Steinbakkan.

Utsikten vår

Dette er utsikten vi har fra stuevinduene våre. Finest er den når været er fint,men en ordentlig storm kan være flott å se på. Da kan fjorden bli til et rykende inferno og man må bare håpe at ingen er utpå i båt. --Sola ser vi ikke før den 13.februar,men når den begynner å stige på himmelen går det fort mot sommer. Når det er klarvær juni og juli skinner den nesten døgnet rundt. Da er det godt å bo i nord-norge...

Steinbakkfjæra

Mens ungene var små var vi mye i fjæra. Da var det bading om sommeren, og det ble plukket kilovis av skjell. Etter at ungene ble voksne har det likevel  vært mange turer for å lete etter rekved, skjell og andre ting som kunne brukes til noe. Det er utrolig artig å lage forskjellige ting av rekved. Ei stund var det veldig populært å lage dekorasjoner av tørkede blomster på fine rekvedstykker og glattslipte fjøler. Senere ble det materialbilder med små hus, skjell, garnbiter osv. på. Det er nok mange som har bilder på hytteveggen som er kommet herfra.

Stein og ugress...

Steinbakkan. Det sier seg selv , her er det stein og atter stein. Det er ikke lett å få ting til å vokse her. Det eneste som er sikkert er ugresset. I mange år var det mest bringebærkjerr utenfor huset vårt. Vi prøvde å utrydde det flere ganger, men det vokste opp igjen. Men for tre år siden prøvde vi igjen, og da klarte vi det. Fantastisk, jeg kunne plante noe annet i området mellom huset og garasjen. En del stauder og små busker ble stukket ned mellom steinene, og det ser ut til at de trives! Slik så det ut for to år siden.

Det begynner å gro...

Rabarbraplantene som besta Amanda plantet for kanskje 90-100 år siden gror den dag i dag fram hver sommer. De står ved restene av den gamle muren og har fått selskap av flere planter etter hvert som jeg har klart å rydde bort tuer og ugress. I fjor sommer fikk vi ordnet et gjerde med de gamle kjerrehjulene som vi hentet på min heimplass. Det er egentlig bare til pynt, men det er jo også et skille fra resten av jorda der hestene beiter. Jeg plantet flere nye stauder i fjor høst, og det blir spennende å se om de kommer seg.

Vårtegn...

Det er nå 11.april og snøen begynner å forsvinne. Det blir artig å se hva som har overlevd den strenge vinteren vi har hatt i år. Det har vært mer frost over lang tid i vinter enn det har vært på mange år.

Lofotkista...

Utafor døra vår har vi satt den gamle lofotkista til svigerfar. Den er velbrukt og har stått på låven i årevis. Nå bruker vi den til å sette joggesko, støvler og andre ting  oppi. Når alle lærer seg å legge tingene oppi kista etter bruk, håper jeg det blir ryddig utafor døra vår. Nå venter jeg bare på at all snøen og isen skal forsvinne så jeg kan begynne å ordne opp ute. Det er mye rart som kommer fram når snøen forsvinner...

Naustet...

Naustet var viktig før i tida. Naustet vårt er sikkert mellom 50 og 60 år. Det er nå  i ganske dårlig forfatning og bør bli reparert snarest. I dette naustet har det nok vært en del aktivitet tidligere, men nå er det mest til å lagre forskjellige fiskeredskaper og andre ting i.

Tilbake til fjæra...

Dette bildet ble tatt 20.april kl. 20. Det er nydelig i fjæra når det er så stille som dette. Har alltid likt å gå langs vannkanten, det kommer nok av at jeg vokste opp ved sjøen. Da var det daglige ekspedisjoner i fjæra, og føttene var ikke alltid like tørre. Måtte jo prøve hvor langt det gikk an å gå før det rant over støvlene. Jeg vender alltid tilbake til fjæra, men nå har jeg lært hvordan man holder seg tørr på beina.

Midnattsola...

Dette bildet er tatt klokka 00.46 natta til den 25.juni i år. Det som egentlig skal være midnattsol er nå klokka 01.00 ettersom det er sommertid. Før i tida så vi sola klokka 12 om natta, det gjør vi ikke nå. Nå kommer den opp noen få minutter før klokka 01. På dette bildet er det akkurat like før den kommer over kanten på fjellet, vi kan såvidt skimte litt av lyset helt i høyre hjørne. Dette var en av de få kveldene hittil i år at vi kunne se dette, ellers har det vært overskyet. Det er vel ikke sikkert at det blir flere kvelder i år, for det er ikke så lenge før sola daler så mye på himmelen at vi ikke ser den på den tiden det egentlig er midt på natten. Nå på den lyseste tiden av året er sola borte en time i døgnet hos oss, (selvfølgelig når det er klarvær) i år har vi nesten ikke sett den i det hele tatt. Nå har det dårlige været vart så lenge at det tar på humøret, nå må det vel bli bedre snart... Men når været er på sitt verste er det godt å ha et bilde av hvordan det kunne ha vært, og man kan leve lenge på en god opplevelse...

En regntung kveld...

Etter en lang dag med hele 21 mm nedbør tok sola seg en tur inn vinduet. Det henger tunge regndråper på ruta, men som nordlendinger flest tar vi til takke med det vi får. Dette solgløttet sent om kvelden den 22.juli var en fin opplevelse på en ellers grå dag. Da er håpet for godt vær neste dag tent...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Tove hernes | Svar 21.01.2012 18.49

jeg er ei venninde av Heidi. Hvor flink du er

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.01 | 21:37

Ok. Takk for ei snill stund i dag. Klem.

...
30.01 | 21:35

Det vil æ gjerne ha😙

...
21.10 | 22:45

Ja, jeg synes det er flott. Han har kanskje et stort talent. Klem...

...
21.10 | 21:11

For et flott maleri. Virkelig fin kunst.
Klem😍

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE