Dagbok

Det som skjer....

Fredag 9. april 2010

For 2 dager siden startet jeg med denne  hjemmesiden. Det er veldig artig å drive på med. Håper det blir bra, slik at jeg orker å fortsette. Denne helga har jeg vakt på jobben så da blir det vel ikke gjort så mye.--Været: overskyet i morges, men fin sol utover dagen. Det var frost i natt, men +8 grader senere på dagen.

Lørdag 10.april 2010

Influensaen har slått til. Var virkelig dårlig i går  kveld. Er kanskje litt bedre i dag, men det er hardt å gå på jobb når det verker i hele kroppen. Været: overskyet med litt yr, +6 grader.

Søndag 11.april 2010

Har vært ute og sett etter vårtegn. Det var heller dårlig, men snøen begynner så smått å trekke seg vekk fra blomsterbedene.Det var frost i natt , men utover dagen har det tinet ganske bra. Været: grått og overskyet , +8 grader klokka 14.

Mandag 12. april 2010

Besta Maren var født på denne dagen i 1894. Hun var ei tøff dame,og ble svært gammel. Hun var min mormor, og døde i 1993.   -- I dag har jeg fri fra jobben fordi jeg har hatt helgvakt. Fridagene går for det meste med til å gjøre husarbeid som hoper seg opp gjennom uka. I dag er det litt rydding, og så skal vi sette opp et par skap på et av soverommene. Men det blir vel litt tid til å slappe av også.   --Dagens bilde er av gamle glasskavler som min pappa har brukt under fiske. Vi hentet dem i det gamle naustet i fjor sommer, i dag henger de ved inngangsdøra vår. Jeg synes de er fine..  --Været: Veldig grått ;tror det blir regn. +8 grader.

Tirsdag 13.april

I dag herjer influensaen ubeskjedent. Jeg har vært så dårlig at det er så vidt jeg har kreka gjennom arbeidsdagen. Håper det går bedre i morra. I dag skal jeg sove ei lang middagskvil. Orker ikke å tenke på å gjøre noe fonuftig.--- Bildet i dag er fra mimreskapet mitt. Der har jeg samlet forskjellige ting som har vært familiens eie veldig lenge. Jeg liker gamle ting, men de bør ha tilhørt noen av mine nærmeste. Derfor er det ting i skapet etter mine besteforeldre og en del som jeg har fått av mamma. Der finns også litt etter min svigermor.---- Ellers er det tilbakeslag  i vårværet. Det er bare +4 grader, og det er snøkorn i lufta.

Onsdag 14.april

1. sommerdagen eller flyttedag om våren. Utenom denne dagen og 14. oktober som var flyttedag om høsten var det ikke lov å flytte eller skaffe seg nytt arbeid. Denne loven ble praktisert i Norge inntil 1. verdenskrig. --- Er på bedringens vei, har ikke vondt noen plasser i dag. Men jeg er fortsatt fokjølet, og alt føles tungt. --- Bildet i dag er av noe min bestefar brukte som blåse når han satte line. Det er ei nise som vi kalte det da jeg var barn. Den er formet som en fisk, med glasskavler på sidene. Disse henger under altanen vår nå. --- I dag var det et tynt slør av snø på bakken da jeg sto opp, men i løpet av dagen har det regnet bort. Det er +7 grader, men det snør til fjells og tåka ligger lavt.

Torsdag 15.april

I dag er all flytrafikk i nesten hele Europa stanset p.g.a. vulkanutbrudd på Island.--- Snøen har trukket seg vekk fra nesten alle blomsterbedene og pynterabarbraen har løftet på bladene som har ligget flatt under snøen i hele vinter.--- Bildet i dag er av Nora. Hun kom til meg først på femtitallet, jeg husker det godt.Jeg  hadde fått et fiskebein i halsen( noe som den dag i dag gjør at jeg er ferdig å spise hvis jeg får fiskebein i munnen), og nektet å gape slik at mamma og pappa kunne ta det ut. Da måtte de love meg ei stor dukke for å få se i halsen min. Da gikk det bedre, beinet ble plukket ut og de måtte holde det de hadde lovet. Ei stund senere kom Nora, hun hadde grønnrutete kjole øg soveøyne. En drøm for ei lita jente som før det bare hadde hatt hjemmesydde dukker. Nå sitter Nora i stua, hun er noe falmet i fargene men fin likevel. De fleste på den alderen har  nok  falmet litt.  --- Været: det har regna mer eller mindre hele dagen, det må vel til hvis det skal bli vår. Tåka ligger helt ned på sjøen og det er +3 grader. Det snør nok til fjells. 

Fredag 16.april

Disse gamle skiene har jeg fått av et vennepar av oss. De fant dem i et gammelt uthus på eiendommen sin. De er virkelig godt brukt, den ene skia har vært brukket men det er enkelt løst med en stor kloss som er spikra på. Kan tenke meg at det ble vektforskjell, han har nok ikke hatt det travelt når han gikk på ski han som en gang eide dem. I dag snør det (hvitt på marka), så jeg synes det er på sin plass å vise skiene i dag. Jeg har fri fra jobben i dag, det er fordi jeg hadde helgvakt. Etter helgvakt er det alltid langhelg uka etter.--- Venter min mamma på besøk i dag, hun skal være et par dager. Hun er ei håndarbeidskjerring hun også, så hun har sikkert strikkinga med seg.---- Været: som sagt snør det, men med solgløtt innimellom. Det er bare +2 grader. Kan se ut til at det letner litt utover dagen.

Lørdag 17.april

I dag har daglig leder på jobben min bursdag, gratulerer Stein.      ---- Mamma kom på besøk i går, hun strikker selbuvotter denne gangen. I dag skal vi dra og besøke min tante Mary. Hun blir 90 år til sommeren. I det siste har hun vært ganske mye syk, det er ikke så enkelt å bli gammel. ----Bildet i dag ble tatt fra altanen vår i igår kveld. Da snødde det ganske mye, men  sola kom igjennom det lave skydekket.  Ellers var hele himmelen klar. Litt senere på kvelden så vi nymånen, den var så tynn som en strek.  ---- Været i dag: Kjempefint solskinn, men det er kaldt. Det er bare +3 grader. Hadde vært fint med noen dager på ei strand litt lenger sør i verden...

Søndag 18.april

Det er ingen framgang når det gjelder våren. Fortsatt ligger det litt nysnø her og der, og snøen fra i vinter holder stand.               --- Mamma ble ikke ferdig med selbuvottene i går, og  i dag er det søndag så da strikker hun ikke. I dag har  vi sett på "Bonansa". Har satt beinet av et fenalår og salt kjøtt til koking, vi skal ha kjøttsuppe i dag.( Paula, du skulle ha vært her i dag ). I dag er bildet av den gamle symaskinen til bestemor Petra. Petra var min farmor, og hun og bestefar bodde sammen med oss. Det var de som bygde opp  husmannsplassen der jeg ble født. Det var ofte vi (min søster og jeg) maste om å få låne symaskinen da vi var små, og vi fikk lov å sy på den. Det var mest dukkeklær vi sydde, og det var nok da jeg ble bitt av basillen som omfatter håndarbeid. Den  kan enda brukes til å sy på, og etter at jeg fikk den måtte jeg prøve å sy litt på den. ---- Været: Sol gjennom lette skyer, men kaldt +4 grader. Av og til snør også.

Mandag 19.april

Her sitter mamma med strikkinga (selbuvott) si. I går kveld reiste ho heim, det er ei dame som har det travelt. Kan ikke være hjemmefra mange dager av gangen. Denne gangen var det ca. 40 avleggere av geranium som måtte plantes. Jeg har bestilt 10 stykker, men jeg får kanskje 4 eller 5. De skal plantes ute når det blir varmt nok til det. --- I dag har jeg besøk av Thomas. Han og Kevin har vært syke  i noen dager, og Kevin er enda dårlig. Han har hatt halsbetennelse og klarte ikke å spise. Derfor har blitt veldig tynn, det er ikke mange dager uten mat som skal til når man er liten. ---Thomas tegner et bilde til bestemor i dag, det skal vi ramme inn og henge opp på veggen. Har allerede bilder som Synne har laget, men guttene er ikke så veldig produktive når det gjelder kunst. --- Været i dag: Det har ikke snødd, sola har vist seg fram flere ganger gjennom et lett skydekke. Nå er klokka blitt 19.30 og det er +4 grader. Temperaturen har vel ligget omtrent der hele dagen. Det blir nok enda ei stund før vi kan plante geranier her nord...

Tirsdag 20.april

Thomas er på besøk  i dag også. Tidligere i dag har han vært ute sammen med bestefar. Etter middag har han passet på bestemor mens hun sov middagshvil. Det er han flink til, man merker ikke at det er en unge i huset. Det ble ei lang og god kvil. Føler meg som et nytt menneske etterpå. --- Bildet i dag er et av de som Thomas lagde i går, det ble to stykker og vi har hengt dem opp nede i  gangen. Vi har ei dør  fra  huset jeg ble født i på en vegg i gangen, der henger vi barnekunst . ----Været : Idag har sola innyndet seg hos oss i lange perioder, men det har ikke blitt særlig varmere av det. Nå, klokka 19 er det +5 grader, det er overskyet men vi kan se at sola er der likevel...

Onsdag 21.april

Selv om det har vært minus 5 grader i natt, har skjærene det veldig travelt med bygging. Den gamle boligen som rommet flere etasjer skjærerom, og hvor toppetasjen var bebodd av et måkepar ble revet av en med motorsag i fjor. Derfor er det viktig å få seg noe nytt før våren med en masse ungestyr kommer. Men kvistene er store og vanskelige å arbeide med, så det er en svær jobb å få huset under tak. I morges så jeg at materialene falt ned gang etter gang, men ikke snakk om å ta noe som var mindre og lettere. Den samme kvisten ble hentet på bakken flere ganger. På samme tid var det visst ikke helt enighet mellom mor og far om hvor huset skulle ligge. Jeg tror at det var mor som ville bygge tre - fire greiner høyere enn maken, og det så ut til at hun fikk det som hun ville.  Når man er så sta, så blir nok resultatet meget bra. ---- Som dere ser på bildet blir det snart boknafisk, og blir mulighet for en tørrfisk av og til utover sommeren. Gubben har et lite lager under taket på garasjen, lett å få tak i hvis man er på tur til Kreta ut på høsten og trenger litt snacks til mythosen.... Været: I dag har det vært sol hele dagen, helt stille og +6 grader. Nå har det blitt litt skyer...

Torsdag 22.april

I dag var det boknafisk til middag da jeg kom hjem fra jobb. Det var fantastisk godt, gubben er flink når det gjelder å lage fiskemiddag. ---Bildet i dag er av bestemor Petra sin buffet. Den har min bestefar Martin lagd selv av gamle kassebord den gangen han var ung. Han var min farfar. Han var flink med hendene, og flink til å gjenbruke materialer som var for bra til å brenne opp. Jeg vokste opp med bestefar som lekekamerat, han lærte meg mye nyttig. Saging og spikring var veldig populært å være med på. Det ble nok både blodige fingre og blånegler, men det gjorde ingen ting. Jeg elsket å være med bestefar over alt, tror han var verdens snilleste mann. Han var i hvertfall det i mine øyne, han døde da jeg var 18 år og jeg savner ham den dag i dag. Skulle ønske at alle barn fikk oppleve å ha en slik bestefar. Han hadde overskudd til å leke da han var 70 -75 år til tross for alt slitet da han var yngre,tror ikke det lages slike mennesker lenger.                       --- Været: Nydelig solskinn hele dagen, blankstille på fjorden og +7 grader. I natt var det helt nede i 6 minus og bilvinduene måtte skrapes i morges.

Fredag 23.april

Da er arbeidsuka over, og neste uke har jeg ferie! Ei hel uke der jeg skal gjøre akkurat det jeg har lyst til. Det blir bra, sove lenger om morgenen og være lat. Må kanskje vaske og støvsuge litt, men det regnes ikke. I dag har det vært en nydelig dag, skulle egentlig gått ut og ryddet litt utenfor. Kanskje litt senere, det er jo lyst langt utover kvelden nå. --- Dagens bilde er av kaffekverna til bestemor Petra. Bestemor var ganske tøff, egentlig det vi i dag kaller et råskinn. Det var nok hun som bestemte hvor skapet skulle stå hjemme hos dem. Når bestefar stakk til oss ungene noe, måtte vi love å ikke si det til bestemor. Tror nok han fikk en del kjeft hvis hun fikk teften av at han hadde gitt oss noe hun ikke var enig i. Jeg er kanskje urimelig nå, men det var slik jeg oppfattet det da jeg var liten.  --- Været: Helt flott vårvær, sol fra klar himmel og nesten stille. Bare temperaturen som røper at det er tidlig på våren enda. Det er +7 grader nå klokka 19. Hver natt fryser det til, det er nede i 5-6 minus hver natt...

Lørdag 24.april

Godt å slippe å stå opp kl. halv sju i dag. Idag har jeg såvidt begynt å rydde litt utenfor døra. Det er masse sand som må kostes vekk, men den må tørke litt mer først. Bente har vært her og drukket kaffe, og etterpå gikk vi i fjøset og så på de nyfødte kyllingene. De var fine, og vi fikk tatt noen bilder av dem. Er ikke sikker på hvor mange det var, men hun hadde lagt seks egg under høna. Vi så ett som ikke var klekt  og tre kyllinger, som alle var prikk like. --- Både Kevin og Thomas er på besøk i dag. Kevin er blitt bedre nå, men han har fortsatt ikke matlyst. Kan se at han er blitt mye tynnere. --- Været: Man kan ikke klage på været denne våren, det er kjempefint. Håper vi ikke blir straffet senere når  sommeren kommer. Nå skinner sola , det er helt stille og +6 grader midt på dagen. I sola er det 14 grader...

Søndag 25.april

I dag har vi vært på kirkegården. Tenkte å rydde av gamle blomsterpotter fra i fjor høst, men det var enda så mye is at vi fikk dem ikke løs.Det lå enda ganske mye snø der. --- I natt har vi hatt en liten overnattingsgjest. Thomas kom tidlig i går, og han er her enda. Nå ser han på tegnefilm og har visst tenkt å bli her ei stund... De små treskoene på bildet fikk jeg av ei dame som het Helga da jeg var liten. På folkemunne ble hun kalt StorHelga. Det var nok fordi hun var stor og kraftig. Mannen hannes var liten og tynn. De drev med gjeiter på et lite småbruk. Helga var et arbeidsjern. Når slaktetida kom om høsten, så slaktet hun gjeitene selv. Hun fisket også, fra robåt. Det var ikke vanlig at kvinnfolk gjorde slikt i den tida, derfor ble det mye folkesnakk om det. Det var når hun var på fiske at hun kom på besøk for å få seg kaffe og en prat. Da var hun jo halvveis likevel, vi bodde på hver vår side av fjorden. En gang hun kom på besøk, hadde hun med seg en liten killing. Rotta kalte hun den, og den fikk jeg av henne. Vi hadde den i mange år,  Rotta var med oss da vi flytta til Ospdalen. Desverre har jeg ikke noe bilde av Rotta, men jeg husker godt hvordan den så ut. Senere fikk min søster også et kje som het Pusi hos henne. Ingen skal si at ikke Helga var snill, selv om hun var tøff når det måtte til.. Helga døde rett før jul i 1971, da var hun nesten 72 år. --Været: Overskyet ,litt snø og yr i luften og +3 grader...

Mandag 26.april

Ferie, ei hel uke. Det smaker godt, selv om været ikke viser seg fra sin beste side. Hadde jo tenkt å gjøre litt ute i dag, men det ble skrinlagt med en gang jeg våknet. Det striregner, men det må vel til hvis det skal bli vår og telen skal gå ut av jorda. I stedet har jeg gjort rent i buret hos Zorro. Vurderte å klippe ham, men anså det for å være så vanskelig at det ble ikke noe av det. Ellers har jeg ryddet i et skap på badet. Dere kan ikke tro hvor mange flasker, tuber o.lign. som bare har stått og tatt opp plass. Det ble masse å kaste, og en del som Malin skal få se på om hun vil ha det. ---I dag er bildet av lugglestene til min pappa. De er så fint formet at det godt kan lages de fineste sko på dem. Han har nok laget mange par lugger på disse opp igjennom årene. De henger i trappoppgangen hos oss, jeg ble veldig glad da jeg fikk dem hos mamma for noen år siden. Pappa var veldig flink med trearbeid, og han snekret mange fine ting til oss da vi var små. Til sommeren blir det 15 år siden han døde, det er utrolig hvordan tiden flyr... -- Været: Som sagt så regner det, det har det gjort i hele dag. Tåka ligger helt ned til fjæresteinene, det er sør-vestlig vind og +4 grader. Kjempefint innevær...

Tirsdag 27.april

Så fikk vi en påminnelse om at vi fortsatt har april måned, vårværet den siste tida kunne jo ikke vare. Får bare håpe at snøen ikke blir liggende særlig lenge.  --- I går kveld så jeg en svensk dokumentar om premature barn. Filmen tok meg 27 år tilbake i tid, og jeg satt der med en liten tåre i øyekroken og kjente på følelsene fra den gang. Redsel, fortvilelse, håp og glede. Det var redsel for hvordan det skulle gå med et så lite barn. Fortvilelse over å bli skrevet ut av fødeavdelinga uten å ha en baby med seg hjem. Det var det gryende håpet etter hvert som dagene gikk, og til slutt var det gleden. Gleden over at han vokste fint, noen få gram vektøkning nesten hver dag. Og over at han tross alt var frisk det meste av tiden. Han hadde bare en liten infeksjon da han var 10 dager, som måtte medisineres. For 27 år siden i dag var Jostein 19 dager gammel, og vekta var da blitt hele 1570 gram. Vi fikk hente ham hjem etter sju uker på prematuravdelinga, da var han blitt akkurat 2500 gram. Det er ikke mye som skal til før man kan gjenoppleve ting man trodde var glemt. I går kveld måtte jeg til slutt felle noen tårer for dem det ikke gikk så bra med. Det var en sterk opplevelse. --- Været: Sterk nord-vestlig vind. litt snø i luften og faktisk +4 grader.

Onsdag 28.april

Da er vi kommet til Tromsø. Her er det  masse snø. Da vi dro hjemmefra i morges, snødde det der også. Håper det  ikke blir så mye snø hjemme som det er her. Vi kom hit akkurat da Henning og Ida kom hjem fra jobb. Føret var helt greit, litt snø her og der. På turen så vi to trailere og en personbil som hadde havna  utfor veien. Det var ikke lange biten mellom dem heller. På bildet ser dere den fine utsikten de har fra stuevinduet sitt. --- Nå har Peter akkurat gått til sengs. Han prata en masse og var i et kjempehumør helt fra de kom hjem, og til han gikk og la seg. Synne er også klar for senga, men hun må bare leke litt først. I morra blir det kanskje litt shopping, Ida har sagt at hun ønsker seg dessertskåler. Ellers så er det bare noen småting vi skal ha. Skal f.eks. kjøpe meg ny golvkost og nytt støvbrett, og noen småting.

Torsdag 29.april

Det snør enda her i Tromsø. I dag har Peter vært en tur i barnehagen. Han har fått plass i samme barnehage som Synne. Han var ikke så lenge, bare for å venne seg til. Men fra neste uke må han være der uten mamma og pappa, hele dagen. Det går sikkert fint. Han er så liten at han venner seg nok fort til nye forhold. Ellers så skjer det ikke så mye, bare slapper av og nyter ferien...  Her bader småtrollan. De er straks klar til å legge seg, her i Tromsø legger man seg tidlig, men står opp tidlig også...  Når jeg kommer hjem håper jeg at vinterværet er over, slik at jeg kan jakte på våren igjen.

Fredag 30.april

Nydelig solskinn i Tromsø i dag. Ida og jeg har vært i byen en snartur. Det ble ikke kjøpt så veldig mye, men vi brukte nok en del penger likevel. Har kjøpt meg to helt nydelige fuglehus, de skal henges opp på gjerdet heime i Steinbakkan. Så kjøpte jeg en splitter ny håndmixer. Den gamle er litt lumsk av seg, men det er kanskje ikke annet å vente. Den er blitt ca. 36 år, som jeg før har sagt så flyr tiden... Dessertskåler til Ida fant vi ikke, og kost/støvbrett hadde de bare på Nille.  Det var bare rask, så det fikk jeg heller ikke. Må nok en tur til Fauske litt senere... Tidligere i dag var jeg hos frisøren og fikk stussa håret litt. Tror det blir bra når jeg får ordna det selv, nå er det stivt av alt som ble klint i det. Ellers blir det ikke gjort så mye, men jeg har da strikkinga med meg... Håper været er blitt fint heime, slik at det går an å gjøre noe ute når vi kommer heim...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

CHRISTOFFER | Svar 25.06.2010 12.36

GLEDER MEG TIL OG KOMME I SOMMER,CHRISTOFFER

Bente | Svar 24.04.2010 20.12

Ja di va så søt og små di der kyllingan at d gikk jo nesten ikke an å ta i dem :D

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.01 | 21:37

Ok. Takk for ei snill stund i dag. Klem.

...
30.01 | 21:35

Det vil æ gjerne ha😙

...
21.10 | 22:45

Ja, jeg synes det er flott. Han har kanskje et stort talent. Klem...

...
21.10 | 21:11

For et flott maleri. Virkelig fin kunst.
Klem😍

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE